Crema Catalana

Bon dia família!

Com ja vaig avançar a la publicació dels bunyols de l’empordà la segona recepta serà de crema catalana o crema de Sant Josep.

Hem d’estar molt orgullosos de la crema catalana, ja que apareix als receptaris medievals catalans i es considera el postre més antic d’Europa dins la seva categoria. Hi ha persones que afirmen que es l’avantpassat de la crème brûlée, la diferència entre ambdós postres es que la crema catalana no es cou al bany maria ni es fa amb nata.

Per fer una crema per 6 persones ens caldrà:

INGREDIENTS:

  • 900 g de llet
  • 8 rovells d’ou
  • 250 g de sucre
  • 40 g de midó
  • Una branca de canyella
  • Pell d’una llimona
  • 100 g de llet

ELABORACIÓ:

1. Agafar una olla petita o un pot que pugui anar al foc. Fer arrencar el bull a la primera llet amb la llimona i la canyella. El millor es esmicolar la canyella per tal de que es noti més el gust.

 2. Mentrestant desfarem el midó amb la última llet.

3. En un bol barregeu els rovells amb  el sucre, es important que els barregeu ràpidament ja que sinó el sucre couria els rovells.

4. Quan la primera llet ja hagi arrencat el bull la tirarem mica en mica en el bol dels rovells i el sucre. Es important que al tirar la llet aprofitem per colar-la i que no deixem de barrejar per evitar que no s’integrin be tots els components.

5. A continuació afegirem la segona llet i el midó.

6. Posarem tota la mescla amb un cassó a foc mig. Anirem remenant fins que la crema obtingui consistència.

7. Repartir en 6 cassoletes per crema que tenim preparades.

8. Deixarem refredar fora fins a temperatura ambient i després reservarem a nevera.

9. Abans de servir  cobrirem amb sucre i cremarem amb pala per cremar o pistola per tal de caramel•litzar-la.