Pasta de Full

Com ja vàrem anunciar avui parlarem de les aplicacions de la pasta de full. Per aconseguir la pasta de full o pasta fullada, podem comprar alguna de les que hi ha al mercat o fer-la a casa. En el cas que la vulguem fer a casa, a continuació, us deixo una recepta.

INGREDIENTS AMASSAT INICIAL:

  •  500 gr.  farina
  • 60 gr.  mantega
  • 20 gr.  Sal
  • 4 gr. Vinagre blanc
  • 220 gr. Aigua

PER A L’AMASSAT INICIAL:

  • 400 Mantega pels plecs

PREPARACIÓ:

Amassar tots els ingredients amb la amassadora o a mà, deixar la meitat de l’aigua pel final. Quan ja ho tinguem amassat volejarem la massa, la taparem i la deixarem reposar 1 hora a la nevera. Per integrar la mantega ho podem fer de la forma tradicional o en plecs, a continuació us ensenyo un dibuix de les dues formes:

1.- Tradicional:

2.- Plecs:

Quan ja tinguem la mantega integrada, estirarem la massa i realitzarem un plec simples com el que veiem a continuació:

Girem la massa 90º i estirem de nou per tornar a estirar i realitzar un altre plec.

Deixarem reposar la massa 24 hores i realitzarem de nou el mateix procés però aquest cop farem 3 plecs.

Amb la pasta de full podem realitzar les següents elaboracions:

  1. Palmeres/Ulleres

Posarem sucre a la taula i hi col·locarem la pasta de full, la cubrirem de sucre. Amb el corro estirarem la massa i hi posarem sucre tants de cops com calgui.

Quan ja tinguem la massa estirada seguirem els passos següents:

  1. Llaços

Posarem sucre sobre la taula i hi estirarem una lamina de full, sobre aquesta hi tornarem a posar sucre i hi col·locarem una altre de la mateix mida.

Farem tires de aproximadament un dit i mig d’ample i 10 centímetres de llarg.

Hi farem dues voltes i ho col·locarem sobre la placa de forn on hi haurem col·locat un paper de forn prèviament i ho courem.

  1. Prètzel

Agafarem un quadrat de pasta de full i hi posarem cabell d’àngel i trossets de taronja confitada. Farem un plec simple i la deixarem reposar 15 minuts. La estirem i hi tallarem tires, aquesta vegada la llargada hauria de ser d’uns 30 cm. Per acabar li donarem unes quantes voltes a la tira i formarem el brètzel agafant els dos extrems i formant el típic llaç.