Demà tenim la revetlla de Sant Joan o nit de bruixes, per això avui us porto la recepta de la coca tradicional. Per poder-la fer cal que tinguem unes dues hores lliures i els següents ingredients:
INGREDIENTS:
- 30 g de llevat
- 100 g de llet
- 50 g de mantega
- 1 ratlladura de pell de llimona
- 250 g farina
- 1 ou
- 100 g de sucre
- Cireres confitades, meló i taronja
- 50 g de pinyons
- Sal
PREPARACIÓ:
En primer lloc, barrejarem el llevat amb la llet tèbia, ho pastem amb la mantega, la ratlladura i la farina. Amasseu-ho bé i aneu incorporant els 50 grams que falten de farina fins que tinguem una massa uniforme i flonja.
Podem passar la massa al marbre i incorporar-hi el sucre, a la que estigui totalment incorporat deixem reposar la massa en una llauna fins que dobli el seu volum. Cal untar la llauna amb un xic de mantega perquè no se’ns enganxi.
Per tal de que no ens quedi una pel·lícula dura a la massa serà necessari que la tapem amb un drap per protegir-la de l’aire.
Abans d’entrar-la al forn la untarem amb massapà rebaixat (100 g ametlla mòlta + 100 g de sucre llustre i 600 dl de llet) la fruita i els pinyons.
Escalfarem el forn a 230 ºC i ho deixarem entre 20 i 30 minuts segons el forn.
Espero que us hagi aradat.
-DN-